1977: konvokesyen pertama UPM - Utusan Malaysia (2012)
UNIVERSITI Pertanian Malaysia (kini Universiti Putra Malaysia - UPM) di Serdang telah mengadakan istiadat konvokesyen pertamanya pada 30 Julai 1977. Kelihatan dalam gambar Tuanku Canselor, Sultan 'Selangor, Sultan Salah uddin Abdul Aziz Shah (kanan): Tun Datu Mustapha (Pro Canselor) dan Timbalan Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad bersama-sama para hadirin sedang menadah tangan sewaktu doa selamat dibacakan.