Syor wajibkan lepasan SPM sertai PLKN wajar diteliti - Berita Harian , Noor Shakil Hameed (2012)
BARU-BARU ini majlis latihan khidmat negara (MLKN) mencadangkan kepada kerajaan supaya mewajibkan semua pelajar lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) yang dianggarkan 500,000 orang serta remaja berusia 18tahun menyertaiProgram Latihan Khidmat Negara (PLKN).