Mutiara dalam belantara - Utusan Malaysia, Ahsriq Fahmy Ahmad (2012)
JIKA kebanyakan fakulti perubatan mana-mana institusi pengajian tinggi awam (IPTA) merniliki makmalluar bagi memudahkan proses pembelajaran,pendidikan dan penyelidikan dilakukan tidak kurang juga bagi Fakulti perhutanan, Universiti Putra Malaysia (UPM), Serdang, Selangor.