2012 tahun tingkatkan kecemerlangan UPM - Berita Harian , (2012)
BIARPUN meraih pelbagai pengiktirafan dan kejayaan membanggakan sepanjang setahun menerajui Universiti Putra Malaysia (UPM), Naib Canselornya, Prof Datuk Dr Raden Umar Sohadi tidak leka berpeluk tubuh sebaliknya meletakkan Petunjuk Prestasi Utama (KPI) yang lebih tinggi bagi meletakkan universiti ke tahap yang lebih baik. Ikuti kupasan amanat tahun baru beliau bertemakan Mengurus Prestasi Tinggi mengenai pencapaian UPM dan sasaran yang ingin dicapai tahun ini seperti disampaikan kepada wartawan Varsiti, Khairina Yasin.