UPM kominted ke arah lestari hijau kampus - Berita Harian , Jamaluddin Hishamsudi (2012)
JIKA melaui Lebuh Selikon dari Kolej menuju ke komleks Sukan Universiti Putra Malaysia (UPM), cuba Iihat di sebelah kiri di hadapan Dewan Banquet, ada plat solar didirikan di situ. Timbul rasa kagum dan bangga melihat teknologi penting di Malaysia yang cuacanya panas lembap dengan siangnya 12 jam ini, dibangunkan di Universiti Putra Malaysia.