Sekolah semai benih perpaduan Pelajar perlu disatukan bagi menzahir semangat toleransi antara kaum - Harian Metro, Noor Mohamad Shakil Hameed (2012)
KETlKA melancarkan Minggu Keharmonian Antara Penganut Agama Sedunia Peringkat Sekolah di Sekolah Menengah Kebangsaan (P) Sri Aman, TImbalan Perdana Menteri yang juga Menteri Pelajaran Tan Sri Muhyiddin Yassinmengesyorkan sekolah menjadi tempat terbaik menyemai semangat menghargai kepelbagaian kaum dan agama di negara ini, sekali gus menjana kekuatan besar demi masa depan.