IPT mampu memperkasakan sukan negara - Berita Harian , Noor Mohamad Shakil Hameed (2012)
LANGKAH proaktif kementerian pengajian tinggi (KPT) memperuntukkan sejumlah RM 43 juta bagi membiayai program pembangunan dan pembudayaan sukan di institusi pengajian tinggi (IPT) termasuk penawaran biasiswa serta dana penyelidikan sukan dilihat sebagai satu usaha mantap ke arah memartabatakan sukan negara.