Tips tanam ubi keladi - Utusan Malaysia, Abdull Ghaffar Othman (2012)
UBI keladi dengan nama saintifik Colocasia esculenta dari keluarga Araeeae merupakan tanaman tropika dan dipercayai berasal dari kawasan lembah di Malaysia dan ditanam di India pada 5000 tahun sebelum Masehi sebelum dibawa ke Mesir.