Cuti tanpa rekod jaya aktiviti PIBG disokong - Berita Harian , Noor Mohamad Shakil Hameed (2012)
SATU lagi cadangan yang menarik untuk diteliti bagi memperkasakan peranan Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) ialah memberi cuti tanpa rekod kepada ibu bapa yang menghadiri aktiviti PIBG. Cadangan ini dikemukakan Majlis Permuafakatan Persatuan Ibu Bapa dan Guru Nasional (PIBGN).