Kawal filem seram,tahyul - Utusan Malaysia, Noor Mohamad Shakil Hameed (2012)
ISU filem seram dan tahyul kembali bergema apabila Mesyuarat Jawatankuasa Fatwa Negeri Perlis Kelima baru-baru ini memutuskan supaya kerajaan bertindak tegas bagi memastikan filem atau drama tempatan berunsur seram dan hantu tidak lagi memaparkan jalan cerita yang mempersendakan Islam.