OKU masih dipinggir sertai pelbagai sektor - Berita Harian , Noor Shakil Hameed (2012)
GOLONGAN orang kelainan upaya (OKU) di negara ini masih boleh dikatakan umpama melukut di tepi gantang di mana masyarakat masih tidak begitu mempedulikan kehadiran dan kewujudan mereka serta sering menerima nasib umpama bagai pungguk rindukan bulan yang hak mereka dinafikan. Ini menyebabkan mereka hanya boleh terus menunggu dan menanti segala janji dan kemudahan diperuntukkan kepada mereka oleh pelbagai pihak.