Universiti tempatan perlu terus diperkasa - Berita Harian , Dr Zakri Abdul Hamid (2012)
AMANAT Tahun Baru 2012 Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin pada 26 Januari lalu dengan slogan 'Berfikiran global bertindak lokal' adalah suatu 'tour de force' yang melakarkan wawasan beliau untuk mencetuskan anjakan paradigma dalam arena pengajian tinggi semasa.