Outreach: Kem Jelajah Fizik oleh UPM pupuk minat pelajar sekolah terhadap Fizik - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, 2016)
BESUT - Ramai pelajar mempunyai tanggapan bahawa pembelajaran mata pelajaran Fizik amat sukar, dan tanggapan seperti itu telah menjadi tembok penghalang untuk maju dan berjaya dalam mata pelajaran berkenaan.