Tanda-tanda genetik Orang Asli dan Bangsa-Bangsa Bumiputera Sabah, Sarawak dan Brunei. Kumpulan-kumpulan darah dalam tiga bangsa terbesar di Malaysia dan Singapura: suatu penyusunan data - Tan, Soon Guan (Universiti Pertanian Malaysia, 1978)
Suatu senarai data berkenaan dengan kumpulan-kumpulan darah untuk orang-orang Melayu, China dan India (tiga bangsa terbesar di Malaysia dan Singapura) dan juga untuk Orang Asli dari Semenanjung Malaysia dan Bangsa-Bangsa Bumiputera dari Sabah, Sarawak dan Brunei, telah disusun dari sastera sains. Data untuk tanda-tanda genetik biokimia dalam Orang Asli dari Semenanjung Malaysia dan Bangsa-Bangsa Bumiputera dari Sabah, Sarawak dan Brunei pun telah disusun. Taraf adanya data genetik untuk bangsabangsa tersebut dan prospek untuk pengkajian pada masa hadapan telah dibincangkan. Kertas ini menyempurnakan suatu percubaan (dalam dua bahagian) untuk menyusun semua data yang ada pada masa sekarang berkenaan dengan tanda-tanda genetik dalam penduduk-penduduk Malaysia dan Singapura.