UPM raih 17 terbaik dunia dan terbaik Asia ranking universiti UI-Greenmetric - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, 2016)
SERDANG, 24 Jan 2016 - Universiti Putra Malaysia (UPM) mencatat sejarah negara apabila tersenarai pada kedudukan ke-17 ranking terbaik dunia dalam penarafan UI-Greenmetric World University Ranking 2015 berdasarkan usaha kelestarian kampus dan pengurusan alam sekitarnya.