Graduan jangan mudah terpengaruh dengan kebebasan bersuara melampau - Universiti Putra Malaysia, Bahagian Komunikasi Korporat (2012)
SERDANG, 13 Okt - Tuanku Canselor Universiti Putra Malaysia (UPM), Sultan Sharafuddin Idris Shah bertitah agar para graduan tidak mudah terpengaruh dengan tuntutan kebebasan bersuara daripada pihak yang mementingkan ideologi politik mereka. “Beta berharap para pelajar dan graduan tidak terjebak dengan budaya negatif seperti politik kepartian dalam kampus tetapi mereka boleh mengikuti perkembangan politik semasa dalam negara.