Nisbah pelajar, pensyarah perubatan mesti dipertahankan - Berita Harian, Hasliza Hassan (2004)
Tidak dinafikan profesion perubatan, terutama di hospital atau pusat perubatan swasta menjanjikan tawaran lumayan. Namun, ramai pensyarah melupakan tarikan itu semata-mata untuk mengajar dan menjadikan anak bangsa seorang doktor bagi memenuhi keperluan rakyat dan negara.