UPM laksana kaedah baru nilai pemahaman pelajar - Berita Harian, Syuhada Choo Abdullah (2007)
Universiti Putra Malaysia (UPM) menjadi institusi pengajian tinggi awam (IPTA) pertama melaksanakan penilaian hasil pembelajaran bagi menentukan pelajar mencapai sasaran penguasaan ilmu dan kemahiran dalam pengajian.