Kaji Semula Hantar Pelajar Ke Luar Negara - Berita Harian, Dr Sharifudin Lubis (2008)
Halaman Pendidikan akhbar ini semalam memaparkan berita penghantaran 100 lulusan matrikulasi melanjutkan pengajian di universiti berprestij di luar negara. Saban tahun kerajaan menghantar pelajar yang memperoleh keputusan terbaik dalam peperiksaan awam tempatan untuk mengikuti pengajian peringkat ijazah di luar negara.