Potensi Luas Spesis Buah-Buahan Nadir, Liar - Berita Harian, Abd Shukor Abd Rahman (2008)
Rambutan, pulasan dan mata kucing daripada famili Sapindaceae memang buah-buahan yang dikenali ramai. Bagaimanapun, banyak lagi spesies liar dalam famili Sapindaceae yang buahnya boleh dimakan tetapi tidak begitu diketahui ramai.