Kajian UPM sangkal dakwaan operasi polis trafik gagal - Berita Harian, Ahmad Fauzi Mustaffa (2003)
Peningkatan kadar kematian akibat kemalangan jalan raya ketika musim perayaan Tahun Baru Cina dan Aidilfitri lalu berpunca daripada pertambahan kenderaan dan jumlah perjalanan.