Malaysia memilih UPM mengetuai Persidangan Plenari ASEA-UNINET - Universiti Putra Malaysia, Bahagian Komunikasi Korporat (2012)
Malaysia selaku tuan rumah Persidangan Plenari ASEA-UNINET ke-13 memilih Universiti Putra Malaysia (UPM) mengetuai persidangan itu pada 17-23 Februari, 2013 yang akan dihadiri oleh 120 peserta mewakili lebih 70 universiti dari Eropah dan Asia Tenggara. Persidangan itu mampu membina jaringan penyelidikan institusi pengajian tinggi awam (IPTA) negara agar lebih kompetetif di peringkat antarabangsa khususnya Eropah serta menjadikan Malaysia sebagai hab pendidikan di rantau Asia Tenggara.