Usah lengah beri anak didikan awal - Berita Harian, Syuhada Choo Abdullah (2009)
Berdasarkan tinjauan Lembaga Penduduk dan Pembangunan Keluarga Negara pada 2006, hanya 10.6 peratus ibu bapa menggunakan khidmat asuhan kanak-kanak, dengan mereka di kawasan luar bandar cuma 5.9 peratus, kata isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor.