UPM iktiraf semua lulusan Kolej Shah Putra - Berita Harian, Norliza Abdullah (2008)
Semua lulusan diploma Kolej Shah Putra (KSP) Kuantan boleh melanjutkan pengajian peringkat sarjana muda di Universiti Putra Malaysia (UPM), kata Pengarah Pusat Pendidikan Luar universiti itu, Prof Dr Abdul Aziz Shaharee.