Teknologi pemotongan V-Grooving bakal pacu industri buluh Malaysia - Universiti Putra Malaysia, Bahagian Komunikasi Korporat (2012)

(untitled)
SERDANG, 14 Ogos – Permintaan buluh daripada industri perkayuan untuk menggantikan kayu mendorong sekumpulan penyelidik Universiti Putra Malaysia (UPM) mencipta kaedah pemotongan buluh secara V-Grooving.