Pelajar UPM hasilkan snek bervitamin A daripada mangga - Universiti Putra Malaysia, Bahagian Komunikasi Korporat (2012)
SERDANG, 1 Ogos – Masalah pembaziran buah mangga dan kekurangan nutrisi di kalangan kanak-kanak di Kenya mendorong sekumpulan enam pelajar siswazah Fakulti Sains dan Teknologi Makanan (FSTM), Universiti Putra Malaysia (UPM) menghasilkan snek Vit-A-Go yang mempunyai kandungan vitamin A yang tinggi.