Kurang 5 peratus Sekolah Perniagaan di seluruh dunia diiktiraf AACSB - Universiti Putra Malaysia, Bahagian Komunikasi Korporat (http://www.upm.edu.my/berita/details/upmfirtstiptinmalaysiabm, 2012)
SERDANG, 30 Julai - Universiti Putra Malaysia (UPM) merupakan universiti pertama dalam Malaysia yang berjaya memperolehi akreditasi dalam bidang perniagaan daripada AACSB untuk Fakulti Ekonomi dan Pengurusan dan Putra Business School (dulu dikenali sebagai Graduate School of Management atau GSM).