Kolej RISDA perkasa pendidikan pertanian - Utusan Malaysia, (2012)
SERENTAK dengan Program Transformasi Kerajaan (GTP), Kolej RISDA dengan cogan kata 'Memperkasakan Pendidikan Pertanian' mengorak langkah ke hadapan dengan menawarkan program pengajian akademik dan latihan dalam bidang pertanian untuk komuniti luar bandar bagi mengelakkan mereka tidak tercicir daripada arus pembangunan negara.