Pendekatan Berbeza Tujuan Sama - Kepemimpinan Terengganu lebih fokus agenda untuk kebaikan rakyat - Berita Harian, Zulkofli Jamaludin (2008)
Meskipun tiada kejutan besar berlaku dalam pengumuman barisan Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri (EXCO) Terengganu, beberapa perubahan yang dilakukan Menteri Besar, Datuk Ahmad Said, dilihat membezakannya dengan pendekatan diambil kepimpinan lalu di bawah Datuk Seri Idris Jusoh.