Siswa contoh leftenan Muda Mohd Firdaus cemerlang akademik,kokurikulum - Berita Harian , Mohd Faisal Md Noor (2012)
BERFIKIRAN positif dan bijak merancang masa menjadikan pelajar Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) Universiti Putra Malaysia (UPM),Leftenan Muda Mohd Firdaus Zakaria bukan saja pelajar yang wajar dijadikan contoh, bahkan pencapaian dalam bidang pengajian juga amat membanggakan.