ECPhage ganti antibiotik lawan bakteria penyebab penyakit ayam ternakan - Universiti Putra Malaysia, Bahagian Komunikasi Korporat (2012)
SERDANG, 3 Julai – Kaedah rawatan secara biologi semulajadi ECPhage merupakan penyelesaian terbaru terhadap masalah jangkitan penyakit kolobasilosis iaitu penyakit yang menyerang sistem pernafasan ayam ternakan disebabkan oleh bakteria Escherichia coli (E.coli).