Usaha jadikan Malaysia hab pengeluar jurutera aeroangkasa - Berita Harian , Dr Mohd Yahya Mohamed Ariffin (2011)
TAHUN ini bermula era Rancangan Malaysia Kesepuluh (RMKe-10) untuk jangka masa lima tahun dan satu tumpuan kerajaan Persekutuan ialah memacu ekonomi berpendapatan tinggi. Bagi merealisasikan ekonomi itu,kerajaan memperkukuhkan pelbagai sektor. Antaranya ialah industri aeroangkasa kerana dilihat berpotensi untuk menjana pendapatan dan melonjakkan pembangunan ekonomi negara.