Kursus Prauniversiti Bagi Lulusan SPM Aktif Sukan - laluan khas atlit negara melanjutkan pelajaran ke UPM, UTM - Berita Harian, Syuhada Choo Abdulah (2008)
Kementerian Pelajaran menerusi Jabatan Pendidikan Jasmani dan Sukan (JPJS) menawarkan kemasukan program prauniversiti kepada lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) di dua sekolah sukan bagi sesi ambilan Julai depan.