Petua tanam flokoli - Utusan Malaysia, Zaleha Ujang (2011)
FLOKOLI boleh ditanam di pelbagai jenis tanah yang subur,gembur,mempunyai saliran baik dan kaya dengan bahan organik. jenis tanah paling sesuai ialah bertekstur lom yang baik dalam membekalkan nutrien,air dan udara kepada akar tanaman,pH sesuai antara 5.0 hingga 6.5.