Nanoteknologi pemangkin pembangunan negara - Utusan Malaysia, Laupa Junus (2011)
PERKATAAN 'nano' bermakna kerdil atau tersangat kecil. Ia masih begitu asing bagi kebanyakan daripada kita kerana ia jarang didengar dan tidak dapat dikaitkan dengan sesuatu yang dapat digambarkan.