Keledek Ladang Kontrak Beri Pulangan Lumayan - Berita Harian, Mariam Mas Yaacob (2008)
Sektor pertanian masa kini semakin berkembang selepas pelbagai program dilaksanakan. Pengeluaran hasil pertanian melalui sistem ladang kontrak sudah lama diperaktikkan bagi membolehkan pengusaha menumpukan sepenuhnya terhadap peningkatan pengeluaran hasil.