UPM hasilkan ubat kanser daripada lempoyang - Berita Harian,
SERDANG: Hasil penyelidikan selama lapan tahun,enam penyelidikan Universiti Putra Malaysia(UPM) berjaya menghasilkan bahan semula jadi berasaskan tumbuhan herba, lempoyang bagi merawat dan mencegah kanser pangkal rahim tanpa sebarang kesan sampingan.