Inspem UPM Pelbagaikan Kegiatan - Berita Harian, (2008)
Pelbagai kerjasam diwujudkan Institut Penyelidikan Malaysia (Inspem) Universiti Putra Malaysia (UPM) dengan institut penyelidikan luar negara bagi merancakkan isaha institusi pengajian tinggi awam itu mencapai status universiti bertaraf dunia.