Semangat 1Malaysia sambut maulidur Rasul. - Berita Harian, Noor Mohamad Shakil Hameed (2011)
TARIKH keramat 12 Rabiulawal terus diingati sebagai hari lahirnya seorang insan mulia,Nabi Muhammad SAW yang membawa rahmat dan petunjuk kepada seluruh manusia serta sekalian alam yang nikmatnya kekal hingga kini.