Penjagaan jambu air madu. - Utusan Malaysia, Norhaimanshah Ismail (2011)
JAMBU air madu tergolong didalam keluarga myrtaceae dan nama botaninya ialah syzygium aqueum. Pokok jambu air madu mudah dibiak dengan menggunakan kaedah pembiakan secara tut(pengakaran).