MyQUEST perkasa kolej swasta. - Berita Harian (2011)
SEBELUM ini,Sistem Penarafan Institusi Pengajian Tinggi (SETARA) dilaksana bagi mengukur tahap pencapaian universiti. Mulai tahun ini, sistem pengukuran Kualiti dan Kesetaraan Kolej Swasta (MyQUEST)pula akan diperkenal sebagai instrumen penilaian kualiti terhadap 403 kolej swasta dalam sektor pengajian tinggi.