Makmal Institut Halal Malaysia tingkat imej negara. - Berita Harian , Hasliza Hassan (2011)
PEMBINAAN Makmal Institut Halal Malaysia bakal membawa jenama halal Malaysia maju selangkah lagi sekaligus meningkatkan imej negara yang memang diiktiraf serta menjadi contoh dalam industri halal global.