Kawal pemakanan bagi pesakit kanser. - Berita Harian, Nor Afzan Mohamad Yusaf (2011)
PESAKIT atau bekas penghidap kanser perlu lebih memberi perhatian dalam pengambilan makanan berkhasiat kerana risiko kegemukan lebih tinggi kesan proses penyembuhan.