Klon tanaman. - Berita Harian, Khairina Yasin (2011)
TEKNIK pengkulturan tisu ialah satu daripada kaedah bagi membiakkan sel hidup yang bukan saja diaplikasikan terhadap manusia dan haiwan,malah pelbagai jenis tumbuhan.