Hafizan tekad berubah. - Utusan Malaysia, Zunaidah Zainon (2011)
"KAU tu badan dahlah kurus, kalau kau tak belajar rajin-rajin apa kau nak jadi,nak menoreh getah macam aku? Angkat tong getah pun tak larat."Kata-kata ini sentiasa terngiang-ngiang di benak fikirannya,akhirnya menjadi pensyarah kanan,Jabatan Sains Alam Sekitar,Fakulti Pengajian Alam Sekitar,Universiti Putra Malaysia(UPM),Dr. Hafizan Juahir.