Tan Sri Syed Jalaludin Tokoh Anugerah Akademik Negara 2007 - Universiti Putra Malaysia, Bahagian Komunikasi Korporat (2008)
PUTRAJAYA, 25 Julai – Pengerusi Lembaga Pengarah UPM, Profesor Emeritus Tan Sri Dr. Syed Jalaludin Syed Salim dinobatkan sebagai Tokoh Akademik Negara 2007 kerana sumbangan besarnya dalam pembangunan pendidikan dan penyelidikan modal insan negara dalam bidang sains, teknologi dan kemanusiaan.