IPT diminta bantu lestari alam sekitar - Berita Harian (2004)
Universiti memainkan peranan penting dalam membantu kerajaan melaksanakan pembangunan dan kelestarian alam sekitar melalui penjanaan ilmu dalam bidang berkenaan, kata Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Dr. Shafie Mohd Salleh.