Unit Biodiversiti UPM - Pulihara Ekosistem Tumbuhan - Kosmo, Julia Ismail (2010)
Jika disebut mengenai biodiversiti, sudah pasti ia merupakan bidang ilmu yang meliputi kepelbagaian spesis hidupan termasuk daripada ekosistem darat, akuatik dan sebahagian daripada ekosistem yang kompleks.