GAKUM minta kementerian laksana pengkorporatan IPTA - Berita Harian, Mohd Feroz Abu Bakar (2004)
Gabungan Presiden dan Setiausaha Kehormat Kesatuan Kakitangan Universiti/Institusi Pengajian Tinggi Awam (IPTA) Malaysia (Gakum) meminta Kementerian Pengajian Tinggi melaksanakan cadangan pengkorporatan IPTA yang ditangguhkan pada 1998 berikutan krisis kewangan.