UPM sepatutnya cari langkah perkasakan bahasa Melayu - Berita Harian, Amran Chik (2004)
Pengumuman Naib Canselor Universiti Putra Malaysia (UPM), Prof. Datuk Mohd Zohadie Bardaie, bahasa Inggeris bakal dijadikan bahasa pengantar bagi kesemua kursus kecuali Kesusasteraan Melayu, Peradaban Islam dan Pendidikan Sivik di UPM adalah tidak wajar dan boleh menimbulkan pelbagai implikasi.